Утре в резиденция Бояна“ вицепремиерът Мария Габриел ще открие годишната конференция на

...
Утре в резиденция Бояна“ вицепремиерът Мария Габриел ще открие годишната конференция на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Мария Габриел ще открие конференция в резиденция Бояна

Утре в резиденция „ Бояна “ вицепремиерът Мария Габриел ще открие годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България. Конференцията е под надпис „ България в многополюсния свят: провокации, цели, решения “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. 

Участие в събитието ще вземат изключителните и пълномощни посланици, непрекъснатите представители в интернационалните организации и генералните консули на Република България, както и представители на изпълнителната власт - министри и зам.-министри. 
-->
Теми на дискусия  ще бъдат сигурност и защита, господство на правото и присъединението на България към Шенген, съдействието в областта на нововъведенията, присъединението на страната ни към еврозоната и Организация за икономическо съдействие и развиване. 

Ще бъдат обсъждани също по този начин и опциите на културната дипломация, съдействието в областта на образованието, работата с българските общности зад граница и настоящи въпроси за българската дипломатическа работа.

Приветствия към участниците ще насочат президентът Румен Радев и министър председателят акад. Николай Денков.

Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещнаха през вчерашния ден с комисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР